Internationaal 2017

Internationaal "met een tintje Balkan"

Van 17 t/m 20 oktober 2017


Voor de derde keer op rij zijn we voor de Midweek naar De Bosbeek in Bennekom geweest.


Onze dansleiders waren dit keer Karin Bellaart en Giel Herben. Zij hebben ons een aantal leuke dansen aangeleerd zoals:

Kjaellaflikkaraturn – Denemarken
Daliana – Griekenland
Avak Hadachim – Israel
Kali Tihi – Griekenland
Krivata – Bulgarije
Delicious Dinner – Engeland

en nog veel meer.

 

We waren met een grote groep, zo’n 42 mensen. We mochten ‘oude’ bekenden ontmoeten, maar ook een paar nieuwe mensen. Ik hoop dat zij eveneens een leuke midweek hebben gehad en dat HoraTravel aan hun verwachtingen heeft kunnen voldoen. Wij hebben ons best gedaan.

Ook het weer hielp mee om de midweek een kleurrijk tintje te geven. De zon scheen vaak en het bleef droog. Aangezien het Nivonhuis midden in de bossen ligt, geeft dat in de herfst natuurlijk een fantastisch plaatje. Velen hebben daar dan ook gebruik van gemaakt door lekker te gaan wandelen. Dat kan natuurlijk ook bij HoraTravel. Het is een dansweek, maar dat neemt niet weg dat het prima is om te ‘spijbelen’.

 

Tussen de (dans)workshops door hebben we buiten kunnen zitten koffie/thee drinken met wat lekkers erbij.

 

Onze keukenploeg bestond uit Ine, Corine en Monique. Zij hebben heerlijk gekookt. Zij hadden het hele kookprogramma prima onder controle. Het zag er allemaal heel relaxed uit in de keuken. De maaltijden waren lekker en ook die zagen er goed verzorgd uit. We hebben rijst met pilaf gegeten, zuurkool- /preischotel, bami ketjap en lekkere groetenschuitjes met varkenshaasjes.
Salades, soep en heerlijke toetjes, als tiramisu. Tja, hoe kun je dat met een volgende midweek overtreffen. Natuurlijk! We nodigen deze kookploeg gewoon de volgende keer nog eens uit!

 

Verder hebben we een tweetal extra workshops gedaan: zentangle en zingen.


Zentangle is een vorm van tekenen. De deelnemers waren erg enthousiast. ‘Juf’ Sissy had een aantal voorbeelden meegenomen en aan de hand daarvan kon men zijn/haar eigen creativiteit loslaten. Er zijn hele mooie werkjes gemaakt. Sissy gaf twee workshops van een uur en beide zijn goed bezocht.


Het zingen met Marian werd wat minder bezocht. Er waren mensen die aangaven dat het zingen in een andere taal te moeilijk is. Wellicht een volgende keer wat leuke liedjes in een voor ons wat makkelijkere taal. Jammer, maar daar leren we weer van. Marian is een hele goede zangdocent en brengt de zangworkshop met veel enthousiasme. Deze keer werkte het niet helemaal.

 

Tijdens een van de middagen dat men vrij was heeft Irene een workshop Feldenkrais gegeven. Ook deze workshop werd goed bezocht. Even helemaal zen……

 

De dansworkshops werden gegeven in de kelder en in de grote zaal. Dat werkte prima. Het bal ’s avonds werd in de grote zaal gegeven. Dat was lekker druk. Een binnenkring maken was vaak een goede optie. De dansen die aangeleerd waren in de workshops werden herhaald en ook verzoekjes konden worden ingediend en werden zoveel mogelijk ingewilligd.

De laatste avond werden we verrast met een duo die voor ons Jiddische liedjes zong. Een pianist, Emile en een zangeres, Cora brachten voor, tijdens en na het diner leuke, bekende en onbekende liedjes ten gehore. Dat was heel erg leuk.

 

En tja, dan is het weer vrijdag en moet iedereen weer naar huis. Na het ontbijt werden de kamers opgeruimd en de spullen ingeladen. Nog even wat dansjes tot besluit en dan tot slot de grote zaal weer in ‘oude’ staat terugbrengen. Dank jullie wel voor alle hulp daarbij!

 

Wij, Giel en Karin, hebben een fijne midweek gehad. We hopen dat iedereen het net zo leuk heeft gehad. Dus wellicht Tot Ziens!