Line dance 2017

Line dance 2017

Natuurvriendenhuis De Krikkenhaar te Bornerbroek

24 t/m 26 november 2017

Dit keer kwam de hele ‘line dance-club’  naar de Krikkenhaar in Bornebroek. Even op de kaart checken waar dát nou toch ligt. Voor sommigen was het dan ook een hele trip. Maar het was de moeite waard. Wat hebben we een gezellig weekend gehad en wat hebben we leuke dansen gedaan.

 

Op vrijdag tussen 15:00 – 16:00 uur kwam iedereen binnen. Ze kregen hun kamernummer van Giel te horen en van de huiswacht hun sleutel. Zo konden ze zich eerst even instaleren. Thee/koffie met appeltaart stond klaar bij de ontvangst en daarna de eerste kennismakingsles met Joke van Wees.


HoraTravel mocht een aantal oude bekende treffen (wat altijd heel plezierig is!), maar ook een aantal nieuwe mensen. Sommigen hadden zelfs nog nooit line dance gedaan. Zij hebben zich echter prima geweerd.

 

Karin Hinz en Karin Herben (K2) stonden ‘te zweten’ in de keuken. Zij hadden voor hun gasten groentesoep gemaakt en stoofvlees met rode kool met appel en rozijntjes en als toetje een monchoutaartje in een glaasje. De vegetariërs kregen gebakken geitenkaas.

 

Na de koffie/thee was er uiteraard weer dansen. Daar kwamen we uiteindelijk voor. Zo rond 22:30 uur stopte Joke en gingen we nog even gezellig nakaarten. Geen idee hoe laat het werd Giel en ik zijn om 24:00 uur naar bed gegaan.

 

De volgende morgen stond voor een ieder het ontbijt klaar om 8:00 uur. Twee mensen hadden zich verslapen al dachten zij dat iedereen hen geloofden toen ze min of meer hijgend aan de ontbijttafel kwamen en vertelden dat zij “zo’n heerlijk eind hadden gelopen op deze vroege ochtend”. Ja ja.

 

Joke heeft tijdens de ochtendworkshop een heleboel leuke dansen aangeleerd. Zo uit de keuken konden K2 genieten van de fijne muziek.

 

Na de lunch was er vrije tijd ingepland. Men vond die “vrije tijd” toch een beetje te lang. Dus eerst lekker niets doen of wandelen en vanaf 15:30 uur toch weer lekker dansen. Geen nieuwe dansen, maar wel een beetje herhalen van oudere dansen.

 

En daar was dan weer het diner. Pfff. Wat was het fijn dat een ‘oude bekende’ van HoraTravel even langs kwam en K2 met raad en daad terzijde stond in de keuken, waar op dat moment een beetje paniek uitbrak. Toch stond er een lekker maaltijd op tafel met Courgetterolletjes met zalm en een Amerikaanse bonenschotel met gebakken aardappelpartjes en uiteraard een hamburger. IJs toe! Iedereen weer tevreden. De maaltijden zijn simpel, maar met liefde klaargemaakt. De keuken kreeg enkel complementjes. Waarvoor onze hartelijke dank!

 

’s Avond weer gezellig dansen en daarna de laatste nacht.

 

Na het ontbijt, waarbij iedereen aanwezig was, eerst de kamers aan kant en dan tot de koffie nog even dansen voordat iedereen weer haars weegs ging.

 

Het was weer een gezellig weekend. We hopen jullie volgend jaar weer te zien!

Namens HoraTravel

Karin en Giel