logo

Home | Contact | Over ons

SidebarContent

Natuurvriendenhuis
De Bosbeek, te Bennekom

Midweek Internationaal

Met een "een tintje Balkan"
o.l.v. Jaap Leegwater, Mea Norderfelt en Giel Herben
op 6 t/m 9 oktober 2020

Nagele, 4 augustus 2020

Lieve Deelnemers van de Midweek Internationaal.

Wat leven we in een vreemde (onzekere) tijd.
Zo ook voor de organisatie van de komende Midweek in oktober.
We hebben onze Griekse reis moeten annuleren, we hebben de midweek in juli moeten annuleren. Moeten we nu ook de midweek in oktober annuleren? We hopen van niet. Om die reden krijgen jullie deze brief. De midweek kan natuurlijk niet op dezelfde wijze plaatsvinden zoals we gewend zijn. Er zijn een aantal extra aanpassingen nodig. We hebben een aantal van deze aanpassingen voor je op een rijtje gezet. Uiteraard gelden ook hier de regels van het RIVD.    Zoals de 1,5 m afstand (de op onze activiteit betreffende regels van het RIVD tref je hierbij aan).

Op dit moment hebben er 56 deelnemers zich opgegeven. Een aantal hebben een éénpersoonskamer gereserveerd en een aantal hebben aangegeven eventueel wel met een ander de kamer te willen delen. Sommigen zijn (heel goed) bekend met elkaar, anderen niet. Is dit een probleem? (een overzicht van de deelnemers en de kamerindeling treffen jullie hier eveneens aan).
Verder zal er door een vaste groep deelnemers gebruik gemaakt worden van één en dezelfde toilet en douche. Zo heeft iedere groep zijn eigen “natte hoek”.        

We zijn op bezoek geweest in de Bosbeek en hebben kunnen constateren dat we - met in acht name van de Coronaregels - de midweek door kunnen laten gaan!
We mogen gebruik maken van het hele huis. Er zullen geen andere gasten aanwezig zijn.

Workshops
Vooralsnog denken we te dansen in de Heidezaal (de grote zaal) en de recreatieruimte (de kelder). De Heidezaal is goed te ventileren. De Recreatieruimte misschien iets minder, maar kan wel. Deze ruimte is opgeknapt en er is luchtafzuiging. Eventueel kunnen we uitwijken naar de hal. Of kunnen we gebruik maken van de kleinere Dennenzaal.
Op de grond worden op 1½ meter cirkels gelegd zodat eenieder steeds weer op de goede afstand gaat staan.
We willen 3 dansgroepen organiseren met 3 dansleiders, te weten: Jaap Leegwater, Mea Nordenfelt en Giel Herben.
Elke groep bestaat uit maximaal 15 – 20 personen

De groepen blijven in hun dansruimte tijdens de pauze (of gaan naar buiten). Er wordt dan geventileerd. Koffie/thee pauze wordt geserveerd in de dansruimte.

De groepen blijven de hele midweek bij elkaar.

De dansleiders wisselen van zaalruimte, de groep blijft.

De les duurt 45 minuten, dan pauze (20 minuten) /ventileren.

Bal
Als het droog is kunnen we buiten dansen. (Buitendansen denk aan juiste schoenen)/
Het bal zal dan in plaats van ’s avonds, ’s middags plaatsvinden van 16.30 – 18:30 uur.
Dansen we binnen dan is het avondbal vanaf 20:00 uur in 2 groepen. Eén in de kelder en één in de Heidezaal.  

Maaltijden
De groep zal in tweeën worden gesplitst. Een deel gebruikt de maaltijd in de Heidezaal en een deel zal de maaltijd gebruiken in de hal. 

Corvee
Voor het eerst sinds HoraTravel de Midweken organiseert, zullen we corvee moeten instellen. Dit om veel heen en weer geloop van velen te voorkomen.

1 September a.s. zal door de overheid eventuele nieuwe regels worden vastgesteld. Zodra die bekend zijn, zullen ook wij daar ook rekening mee dienen te houden.

Graag vernemen we of jullie je in deze aanpassingen kunnen vinden. We hebben er uiteraard begrip voor als jullie liever willen annuleren. Iedereen heeft zijn/haar eigen grenzen in deze tijd en dat zullen wij respecteren. Om die reden vragen wij jullie om vóór 15 augustus 2020 aan te geven als je wilt annuleren. Je kunt dan je (aan)betaling terugkrijgen. Mocht je na 15 augustus 2020 annuleren gelden onze algemene voorwaarden (“Bij annulering tot 8 weken voor vertrek is men de helft van de aanbetaling verschuldigd. Bij annulering tot 4 weken voor vertrek is men de aanbetaling verschuldigd. Bij annulering binnen 4 weken voor vertrek is men de reissom verschuldigd. Bij geldige reden van annulering kunt u mogelijk de ontstane kosten verhalen op uw annuleringsverzekering”.)

We hebben er alle vertrouwen in – en vooral ook heel veel zin in – om deze midweek door te laten gaan.
Laat snel wat van je horen!

Met vriendelijke groet,

Giel en Karin