Midweek 2018

Midweek 2018

Midweek Internationaal
“Goud van Oud”.


Van 16 t/m 19 oktober 2018

Voor de vierde keer op rij zijn we voor de Midweek naar De Bosbeek in Bennekom geweest.
Onze dansleiders waren dit keer Marian Kamminga en Bep Kleinheerenbrink. Zij brachten ons terug in de tijd.

We waren met een grote groep, zo’n 40 mensen. We mochten ‘oude’ bekenden ontmoeten, maar ook een paar nieuwe mensen. Ik hoop dat zij eveneens een leuke midweek hebben gehad en dat HoraTravel aan hun verwachtingen heeft kunnen voldoen. Wij hebben ons best gedaan.

Ook het weer hielp mee om de midweek een kleurrijk tintje te geven. De zon scheen vaak en het bleef droog. Aangezien het Nivonhuis midden in de bossen ligt, geeft dat in de herfst natuurlijk een fantastisch plaatje. Velen hebben daar dan ook gebruik van gemaakt door lekker te gaan wandelen. Dat kan natuurlijk ook bij HoraTravel. Het is een dansweek, maar dat neemt niet weg dat het prima is om te ‘spijbelen’.

Tussen de (dans)workshops door hebben we buiten kunnen zitten koffie/thee drinken met wat lekkers erbij. Onze keukenploeg bestond uit Ine, Corine en Monique. Zij hebben heerlijk gekookt. Zij hadden het hele kookprogramma prima onder controle. Het zag er allemaal heel relaxed uit in de keuken. De maaltijden waren lekker en ook die zagen er goed verzorgd uit. We hebben stampot-buffet gegeten (boerenkool, hutspot, prei en zuurkool. Ook hebben we een “Captains dinner” gehad. Dat bestond uit kapusijners met van alles en nog wat erbij. Heerlijk. De bekende tiramisu was ook aanwezig. Een toppertje.


Verder hebben we een extra workshops gedaan: Drama. Wim Bok heeft ons meegenomen in
“zijn” theaterwereld. Eerst vroeg hij ons het een enander te vertellen over ons zelf aan de hand van voorwerpen op tafel. Eén minuut de tijd hadden we. Leuk om te horen wat simpele atributen teweeg brengt bij mensen. Daarna liet hij ons “aan een touwtje lopen”. Het touwtje was de ene keer aan ons hoofd (ons kruintje) verbonden en aan het plafond en een andere keer onder onze kin naar beneden. Je gaat dan anders lopen. Wat zegt zo’n houding over de persoon.

We hebben een spel gedaan. Iemand roept iets, de anderen zeggen ja en dan ga je dat doen/uitbeelden. Bijvoorbeeld: knikkeren en iedereen gaat op z’n knieen uitbeelden hoe je knikkert. Leuk hoor. We hebben ook een rollenspel gedaan. Eerst oefenen en daarna voor elkaar spelen.

Leuk om te doen, hoor.

Uiteraard heeft Irene wederom een workshop Feldenkrais gegeven. Ook deze workshop werd goed bezocht. (voor meer informatie over Feldenkrais klik hier: feldenkraischrisis).

De dansworkshops werden gegeven in de kelder en in de grote zaal. Dat werkte prima. Het bal ’s avonds werd in de grote zaal gegeven. Dat was lekker druk. Een binnenkring maken was vaak een goede optie. De dansen die aangeleerd waren in de workshops werden herhaald en ook verzoekjes konden worden ingediend en werden zoveel mogelijk ingewilligd.

De laatste avond werden we verrast met een kwartet (Dorien, Titia, Marion en Wendela) die voor ons lekkere muziek maakten, voor en tijdens het diner leuke, bekende en onbekende liedjes. Dat was heel erg leuk.

En tja, dan is het weer vrijdag en moet iedereen weer naar huis. Na het ontbijt werden de kamers opgeruimd en de spullen ingeladen. Nog even wat dansjes tot besluit en dan tot slot de grote zaal weer in ‘oude’ staat terugbrengen. Dank jullie wel voor alle hulp daarbij!

Wij, Giel en Karin, hebben een fijne midweek gehad. We hopen dat iedereen het net zo leuk heeft gehad. Dus wellicht Tot Ziens!