logo

Home | Contact | Over ons

Nieuwsbrief januari 2018

Macedonie 8 – 16 mei 2018

Beste mensen,

Het is zover! De tickets zijn besteld. Gelukkig is alles op tijd gebeurd. We gaan niet via Ohrid, maar via Skopje, omdat naar Ohrid de vluchten pas later in mei beginnen.  We gaan vanuit Skopje met de bus naar Bitola, een mooie rit, die wat langer duurt dan vanuit Ohrid. Zo kunnen we genieten van het landschap van Macedonië. We vertrekken weer vroeg, dus op tijd uit bed.  We vliegen om 07:00 uur en vertrekken vanaf Amsterdam. We stappen over in Wenen. Volgens het vluchtschema komen we dan om 11:45 uur aan in Skopje.  De precieze gegevens ontvangen jullie te zijner tijd
Het is de vliegmaatschappij toegestaan hierin te wijzigen. Dus tegen die tijd krijgen jullie ook weer een update.

We gaan met een grote groep. 41 deelnemers. Er waren zoveel mensen die graag mee wilden, dat we daar geen nee tegen konden zeggen. We vinden het geweldig, dat zo’n grote groep met Hora Travel op stap gaat. Er gaan alleen maar hele leuke mensen mee, dus we gaan ervan uit dat het weer heel gezellig wordt. De deelnemers lijst treffen jullie hierbij aan.

Ons hotels zijn Epinal Spa & Casino en Sirok Sokak (dependance) in Bitola. Ze bevinden zich midden in het centrum. Het is heel bijzonder om in 2 hotels  ondergebracht te worden. In hotel Epinal kunnen we  dansen en eten. Beide hotels liggen vrijwel tegen elkaar aan. Dat dat is geen enkel probleem. Het hoofdgebouw is echt een ‘verwen hotel’ met o.a. een wellnesscentrum en zwembad. Hopelijk is daar tijd voor.
Uiteraard is iedereen op de hoogte van het feit, dat we op basis van halfpension verblijven. De lunches zijn normaliter voor eigen rekening. Gezien het feit, dat we midden in de stad verblijven, zal het geen probleem zijn een leuk eettentje te vinden.

We gaan natuurlijk ook op stap. Zo gaan we een keer naar het Ohrid, Heraklea, Demir Hisar en bezoekjes aan kleine dorpjes. Soms brengt de bus ons waar we heen willen en een andere keer zullen we wellicht met ander vervoer gaan. We doen ons bes, het iedereen zoveel mogelijk naar de zin te maken.

Uiteraard wordt er ook gedanst. De bedoeling is dat elke ochtend  dansles gegeven wordt door  Žana Balkanska. ’s Avonds hebben we een bal, voorafgegaan door een herhalingsmoment van de ochtendles. Dit gebeurt onder leiding van Martin.  Martin Ihns en Žana Balkanska zijn de hele week ook onze reisleiders. Zij zullen ons kennis laten maken met Macedonië, wat betreft de omgeving en het dansen. We kijken er erg naar uit.  

Verder nog een zakelijke mededeling. Willen jullie er voor zorgen dat de restbetaling uiterlijk 27 maart a.s. op de rekening van HoraTravel is bijgeschreven?

 

Rest ons jullie
De beste wensen voor 2018 te wensen