logo

Home | Contact | Over ons

Nieuwsbrief

Internationaal met een 'Balkantintje'

oktober 2017

   Nieuwsbrief
Midweek Hora Travel 17-20 oktober 2017
Nog een paar weken en dan is het weer zover. De eerste activiteit van Hora Travel in  het dansseizoen 2017-2018. We zijn blij dat zoveel mensen zich hebben aangemeld voor  onze ondertussen traditionele dansmidweek  in  het Nivonhuis “De Bosbeek”.
We hopen dat het een hele leuke, gezellige  dansweek zal worden. In dit blaadje vindt u  de belangrijkste mededelingen.

Aankomst
De deelnemers worden dinsdag 18 oktober vanaf 10:30 uur in de Bosbeek verwacht. Daar ontvangt u de kamerindeling en kunt u de bagage kwijt en uw kamer inrichten en kennismaken met de andere deelnemers, waar u zeker een aantal van zult kennen.

Dansleiding

Zoals u waarschijnlijk al weet, zullen Karin Bellaart en Giel Herben de danslessen verzorgen en elke avond het bal leiden.
Karin is een bekende dansleidster in Drenthe en omgeving en heeft ook in den lande al de nodige bekendheid opgedaan. Zij heeft o.a. een heel programma Spaanse dansen ontwikkeld. Kortom we zijn heel blij dat ze zich beschikbaar heeft gesteld.
Daarnaast doet Giel weer mee. Hij geeft wat meer les in het midden van het land en organiseert samen met Karin alle Hora Travel activiteiten.

Weekindeling
Dinsdag 17 oktober    Afbeeldingsresultaten voor zentaglen


10u30

Binnenkomst deelnemers en koffie of thee

11u45

Kennismaking les

12u45

Lunch

14u00

Lesronde 1 groep 1 Karin Zaal
groep 2 Giel   Kelder

15u00

Koffie en/of thee

15u30

Lesronde 2 groep 1 Giel   Kelder
groep 2 Karin Zaal

18u00

Diner

20u00-……..

Herhaling en bal

                         

 Woensdag 18 oktober           

8u00

Ontbijt

9u30

Lesronde 3 groep 1 Karin Kelder
groep 2 Giel Zaal

10u45

Koffie en/of thee

11u15

Lesronde 4  groep 1 Giel Zaal
groep 2 Karin Kelder

12u45

Lunch

14u00

Vrij met mogelijkheden

18u00

Diner

20u00-……..

Herhaling en bal

                          
donderdag 19 oktober          


8u00

Ontbijt

9u30

Lesronde 5 groep 1 Giel Kelder
groep 2 Karin Zaal

10u45

Koffie en/of thee

11u15

Lesronde 4  groep 1 Karin Zaal
groep 2 Giel Kelder

12u45

Lunch

14u00

Middagprogramma
1) Marjan Gouveneur
2) Tekentechniek: Zentagle

15u00

Koffie en/of thee

15u30

Ronde 2 Middagprogramma

18u00

Diner

20u00-……..

Herhaling en bal

Vrijdag 20 oktober     


8u00

Ontbijt en daarna opruimen van de kamer

9u30

Herhalingen van aangeleerde dansen

10u45

Uitgebreide koffie/thee ronde

11u45

Afscheid

P.S. Het is mogelijk dat hiervan moet worden afgeweken, maar dat wordt op tijd in de week zelf medegedeeld.

 Feldenkrais
Een van de deelnemers t.w. Irene, heeft verleden jaar een workshop Feldenkrais gegeven. Dat is ze bereid dit jaar weer te doen, omdat het een succes was. Dat kan tijdens vrije momenten, bijv. op de woensdagmiddag. U krijgt daarvan op tijd de gegevens door in de week zelf.              

Vrijheid
Wij vinden vrijheid een hoog goed. Uiteraard is het een dansweek, maar wanneer u eens even wilt ontspannen of niet wil meedoen aan een activiteit, dan bent u daar volkomen vrij in. Uiteraard hopen we dat u zoveel mogelijk kan genieten van alle activiteiten die we in de week hebben.

De laatste avond
We hebben geen thema, gewoon genieten, daar gaat het om, maar als u voor het laatste diner en bal wat leuks wilt meenemen (aan kleding), dan is het natuurlijk extra feest.        

Afbeeldingsresultaten voor verrassingVerrassing
We hopen dat we tijdens het laatste diner  een verrassing kunnen presenteren, wat?????, dat merkt u wel.                       

Laatste informatie
In november hebben we ons linedance-weekend onder leiding van Joke van Wees en daar hebben we al heel wat deelnemers voor. Vrijwel vol. Hoogstens nog ruimte voor 2-3 dansers.

In mei 2018 gaan we naar Bitola in Macedonië samen met Martin Ihns en daar hebben we nog ruimte voor hoogstens 4-6 mensen. Het gaat ongelooflijk hard wat aanmelden betreft.

Geweldig, dat er zoveel belangstelling is voor Hora Travel. We hopen het elke keer iedereen naar de zin te maken.

Vegetariër
De volgende deelnemers hebben aangegeven vegetariër te zijn.

Afbeeldingsresultaten voor VegetarierMarian Kamminga, Engelien Berg, Wil Ponte, Jorie Troost.

Als u uw naam daar niet ziet staan, wilt u dat dan zo snel mogelijk aan Karin Herben doorgeven.

Workshop zingen
Op donderdagmiddag zal Marian Gouverneur ons weer een aantal liedjes aanleren. Je zult zien dat na de eerste worstelingen met een vreemde taal je snel zult zien dat het best heel leuk klinkt.
In het begin zingt iedereen heel voorzichtig en heel zachtjes, totdat je wat zelfverzekerder wordt en je heerlijk meezingt. Marian zelf zingt geweldig en kan je heel goed stimuleren om nog meer je best te doen.

 Workshop Zentangle

Sissy Vreven houdt een workshop Zentangle. Zentangle is een tekenmethode die makkelijk te leren is. Het ontspant en is een leuke manier om mooie afbeeldingen te maken door gestructureerde patronen te tekenen.
Bijna iedereen kan het gebruiken om mooie afbeeldingen te maken. Het verhoogt focus en creativiteit, biedt artistieke tevredenheid samen met een verhoogd gevoel van persoonlijk welzijn. De Zentangle Methode wordt overal in de wereld gedaan en is voor alle leeftijden.
Wij zijn in ieder geval heel benieuwd hoe het gaat.

CD en DVD
Als u een CD wilt hebben van de muziek van de dansen, dan kunt u dit in de week aangeven. We nemen genoeg CD’s mee om iedereen te kunnen voorzien, die belangstelling heeft. De CD kost 7,50 Euro Tijdens de week zelf maken we opnames van de dansen en die worden later per post bezorgd. Ook de DVD kosten 7,50 Euro exclusief verzendkosten. Wilt u én een CD én een DVD hebben dan krijgt U korting, namelijk totaal 12,50 exclusief verzendkosten. Opgeven en afrekenen in de week bij Giel
                       
Adres Vervoer
Het adres van het Nivonhuis is  De Bosbeek, Bosbeekweg 19-21 6721 MH in Bennekom.  Als u met de auto komt, houd er dan rekening mee dat het laatste stuk over zandwegen gaat.
Als u met de trein komt, is het toch wel  een heel stuk lopen  vanaf het station.
Daarom wil Giel u komen ophalen met de auto vanaf het station Ede-Wageningen.
Hij wil dat doen dinsdagochtend tussen 9u30-10u15
Als u van deze service gebruik wilt maken, moet u Karin van tevoren mailen of bellen. Haar telefoonnummer is 06-25 17 21 24
Regel dat s.v.p. minstens een dag van te voren.
Dit geldt ook voor wegbrengen op de vrijdag.

De Keuken
De keuken staat onder leiding van een groep enthousiaste dames namelijk Ine, Monique en Corine.
We zijn blij dat ze zich beschikbaar hebben gesteld. Het is een behoorlijk stuk werk om voor 42 dames en heren te koken.
Maar we hebben een goede naam opgebouwd wat eten betreft, dus we hebben er alle vertrouwen in, dat we een aantal heerlijke maaltijden krijgen voorgeschoteld.

Tafeldekken, opruimen en corvee
Zoals de ervaren dansers al weten. Wanneer we gaan eten dan staat alles op een paar tafels klaar. Van u wordt verwacht dat u zelf uw bord en bestek pakt en aan een zelf gekozen tafel gaat zitten. Ook het eten kunt u van een tafel afhalen. Zolang de voorraad strekt kunt u blijven komen.
Als we klaar zijn, gaan we ervan uit dat elke tafel alles opruimt en terug zet op de tafels en/of karren waarvandaan we het in de afwasmachine kunnen stoppen.
U wordt niet d.m.v. een rooster ingeschakeld, maar als u wilt helpen bij het afwassen, graag!!!!

Drank
Koffie en thee zijn tijdens de lessen en het eten natuurlijk gratis. Fris en alcoholische dranken echter niet. Daar vragen we een kleine vergoeding voor. Zoals velen van u al weten, er ligt een deelnemers lijst klaar en als u wat wilt drinken zet u achter uw naam bij de juiste consumptie een streepje. Op vrijdagochtend wordt dan met Giel afgerekend. Qua prijs zult u er echter niet arm van worden.
                
Vertrek
Vrijdag is de laatste dag. U krijgt uiteraard een ontbijt en koffie en thee tijdens het ochtend programma. Er is echter geen lunch. Als u nog een lunchpakket wilt maken, dan kan dit tijdens het ontbijt op de vrijdagmorgen.

Waar dansen we
Het Nivonhuis in Bennekom is zodanig groot, dat we niet alleen van het huis gebruik maken. Er zullen ook andere gasten aanwezig zijn. Wij hebben uiteraard allemaal kamers bij elkaar,  De dansruimtes zijn de kelder en de grote zaal op de begane grond.
Beide ruimtes willen we leuk versieren, zodat het prettig is om er te vertoeven. Het eten en slapen is natuurlijk bovengronds en als u er even uit wil om te wandelen en een frisse neus te halen, dan is de omgeving heel  erg de moeite waard.

Tenslotte
We hopen dat iedereen die zich aangemeld heeft, een hele fijne dansweek zal hebben. We hebben alles gedaan wat mogelijk is, om het u naar de zin te maken. De sfeer,  daar moeten we echter allemaal voor zorgen. Tot nu toe hebben we allemaal hele fijne deelnemers gehad, die hun steentje bijdroegen aan het slagen van zo’n week. Heeft u vragen over zaken die u niet lekker zitten, ga dan naar Karin of Giel en ze hebben zeker een luisterend oor. Of we altijd de juiste oplossing kunnen even……………..?????????????????