logo

Home | Contact | Over ons

Nieuwsbrief januari 2016

Dansreis naar Malaga

Hoera! De reis naar Spanje gaat door. Er hebben zich 21 mensen aangemeld om mee te gaan. En we hebben nog één plek over. Dus…..
Zie als bijlage de deelnemerslijst.

Op Dinsdag 8 maart 2016 vertrekken we rond 16.00 uur van Schiphol naar Malaga. We vliegen met Vueling Airlines en de vlucht duurt ongeveer drie uur. Maaltijden en drankjes tijdens de vlucht zijn voor eigen rekening.
Wél inbegrepen in de prijs is 10 kg handbagage (afmeting 55x40x20 cm) en 23 kg ruimbagage.
Vanaf het vliegveld worden we met de bus naar ons hotel Hotel Pasada del Conde te Ardales gebracht. Daar aangekomen gaan we een hapje eten.

Voorafgaand aan de vlucht zullen we elkaar tijdig, waarschijnlijk op Schiphol, ontmoeten. Tijd en plaats is te lezen in de volgende nieuwsbrief.

Een dag in Spanje ziet er als volgt uit:
Ochtend: ontbijt, dansworkshop van Leo Waudman (internationaal);
Middag: lunch (op eigen kosten), excursie of vrij te besteden middag;
Avond: diner en bal onder leiding van Giel.

Meestal is de dansworkshop in de ochtend. Incidenteel kan het programma omgedraaid worden als dit organisatorisch beter uitkomt. In Spanje wordt er ’s middags veelal siësta gehouden en is er in de steden weinig activiteit te bekennen.  Dan is het misschien handiger om de dansworkshop een keer ’s middags te doen.

Informatie Andalusië

In Malaga kunnen we een bezoek brengen aan de Alcazaba (Arabisch al-qasbah wat “citadel” betekent). Er zijn veel Arabische invloeden uit de tijd van de Moorse overheersing te zien. Zoals, Arabische  figuren, tekens en verschillende versierde bogen. Ook zijn de Romeinse invloeden duidelijk zichtbaar zoals de Romeinse zuilen onder de Arabische bogen. De Moorse vesting is tegen een helling van de Gibralfaroberg aangebouwd en ligt hoger dan de stad Málaga. Het uitzicht vanuit La Alcazaba is prachtig. Vanaf hier is de haven van Málaga met de wandelpromenade Muelle Uno te zien. De vesting werd gebouwd tijdens de Hammudidendynastie. Dit is de best bewaarde Alcazaba in Spanje en één van de bekendste bezienswaardigheden van Malaga.

In de omgeving van het hotel zijn prachtige wandelingen te maken. Zowel op goed begaanbare wegen als ook wandelingen in een wat ruiger gebied, waar stevige wandelschoenen voor nodig zijn. Wandelen? Neem dan wandelschoenen en/of stokken (nordic walking) mee.

Een bezoek aan Antequera (heeft ook een Alcazaba) is zeker de moeite waard.
De stad ligt 47 km ten noorden van de stad Malaga, aan de voet van de bergketen El Torcal en El Arco Calizo Chimenea, 575 m boven zeeniveau. De stad kijkt uit over een vruchtbare vallei, aan de zuidzijde grenzend aan de Sierra de los Torcales en aan de noordzijde aan de rivier de Guadalhorce. De ligging van de stad is indrukwekkend met vele overblijfselen van oude stadsmuren en een Moors kasteel dat op een overhangende rots boven de stad uittorent. De gemeente Antequera heeft een oppervlakte van 817 km², waarmee het niet alleen de grootste gemeente in de provincie Malaga is, maar tevens een van de grootste in heel Spanje.  In de directe omgeving van de stad ligt de zoutwaterlagune Fuente de Piedra, een van de weinige broedplaatsen van de flamingo (Phoeniccopterus ruber) in Europa. Aan de overzijde van de rivier de Guadalhorce ligt de opmerkelijke Peña de los Enamorados ('Rots der Geliefden'), genoemd naar de legende van een jonge christen en zijn Moorse geliefde, die samen van de rots sprongen, terwijl zij werden achtervolgd door Moorse soldaten.

Het El Torcal Park. Dit natuurreservaat staat bekend om zijn bijzondere kalksteen rotsformaties. Op El Torcal Park vind je enkele van de mooiste en meest indrukwekkendste kalkstenen landschappen in Europa. Het hele gebied stond  onder water tot honderd miljoen jaar geleden. Het natuurgebied Torcal de Antequera is op 18 juli 1989 uitgeroepen tot natuurpark, waardoor het speciale bescherming geniet. De merkwaardige rotsformaties van het gebergte waren ooit zeebodem en zijn ontstaan door de opwaartse druk van vulkanische activiteit in combinatie met winderosie. Het gebied kent een bijzondere flora en fauna. Het is een relatief klein gebied (11,7 km² binnen het natuurgebied).

Kortom, er is genoeg te beleven.

Op dinsdag 15 maart 2016 vertrekken we weer vanuit het hotel naar het vliegveld in Malaga. Waar we tegen 19.30 uur terugvliegen naar Nederland. We verwachten om ongeveer 22.30 uur op Schiphol aan te komen.

We hopen jullie met deze nieuwsbrief alvast een beetje op de hoogte brengen van wat er allemaal te zien en te beleven valt tijdens onze gezamenlijke reis. Hopelijk hebben jullie er net zo veel zin in als wij.

Vriendelijke groet,
Giel en Karin