Spanje 2016

caminito-del-rey

Malaga

(Andalusie, Spanje)
Op basis van halfpension

8 maart tot/met 15 maart 2016

We hebben een geweldig week gehad in Hotel Pasada del Conde te Ardales. Nadat we eerst een kopje koffie/thee op Schiphol hadden gedronken en met elkaar kennis gemaakt, vertrokken we naar Malaga. De reis ging zeer voorspoedig.

Op het vliegveld van Malaga stond een grote toeringcar voor ons klaar om ons naar het hotel te brengen. Giel en Eef hebben het gehuurde busje opgehaald en zijn zelf naar het hotel gereden. In het donker over smalle, onbekende wegen. Knap hoor!

Leo Waudman stond ons op te wachten in het hotel. Daar kregen we de kamers toebedeeld en een lekker dinertje. Het hotel was prachtig en ook de kamers waren erg mooi en het personeel erg vriendelijk. Gelukkig was Javier er, hij spreekt prima Engels. Mijn Spaans was toch wat weinig, ondanks mijn lessen.

De eerste dag al zijn een aantal mensen vroeg opgestaan om een wandeling te maken over de Caminito del Rei. Een wandeling van 7,5 km (enkele reis) over, langs, onder de berg. Gebleken is dat de wandeling zelf niet echt zwaar is, maar je moet geen hoogte vrees hebben. Je loopt namelijk wel een paar honderd meter hoog en je kijkt zo de diepte in. Maar wel heel mooi en men vond het beslist de moeite waard.

hotel-del-conde

We zijn een dagje naar Malaga geweest, een aantal hebben een wandeling naar Gierennesten gemaakt. We hebben een Workshop djembe gedaan bij Leo en Loes thuis en een dagje Antequera/El Torcal Park. Onderweg van Antequera naar El Torcal hebben we een broodje gegeten bij El Molino. Een restaurant waar je niet uitgekeken raalt. Allerlei oude/antieke gebruiksvoorwerpen. Voor in de keuken of op het land. Heel leuk!

Uiteraard hebben we ook heel veel gedanst. Leo heeft ons een aantal leuke dansen aangeleerd en ook Giel en Dick hebben een aantal dansen. aangeleerd. Dick van der Zwan is een specialist Grieks, die toevallig die week bij Leo logeerde. Een mazzeltje dus.

Wil je weten hoe leuk de hele reis was? Klik hier dan op Foto’s. Daar staan ook een paar filmpjes op van de Spaanse groep die een avond op bezoek was.